Belföld

2007.10.03. 02:25

Futnak a pénz után

Veszprém (hgy) - Kínosnak tartja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) a 71-es elkerülő út fő- és alvállalkozói között kialakult helyzetet, ami hétfőn majdnem tettlegességig fajult két biztonsági cég között.

Halmos György

Hozzátette, hogy az ügy azért is kínos, mivel a konzorcium egyik résztvevője az érintett, és ilyen eset, történetesen blokád, illetve munkalassítás nem történt még államilag finanszírozott útépítkezésnél. A NIF azt szeretné, ha békésen rendeződne a helyzet, és ami a legfontosabb, az utat átadnák határidőre - hangsúlyozta.

- Összességében 700 millió foritnttal tartozik a Mélyépítő cégünknek, ebből a lejárt, azaz 35 napon túli követelés meghaladja a 450 millió forintot - közölte az Út 2000 Kft. ügyvezetője. (A Hochtief Construction AG hétfőn arról tájékoztatott, hogy a vita a Mélyépítő és az Út 2000 Kft. között alakult ki.) Zsila Géza elmondta, hogy idén még nem kaptak pénzt, és tavaly év vé- gi kifizetéssel is adósak az Út 2000-nek. - Komoly pénzügyi problémáink lesznek, ha nem jutunk hamar a járandóságunkhoz - mondta. Hoz- zátette, hogy a cégbíróságon a Mélyépítő ellen felszámo- lási eljárást kezdeményez- tek, bár attól tart, ez nem old- ja meg a problé- máikat.

A Mol gázvezetékének kiváltása befejeződött, december 15-éig az elkerülőt a szerződés szerint át kell adni.

A 71-es balatoni főút Balatonfűzfő-Balatonkarattya közötti elkerülő szakaszának építése 10,3 milliárd forintba kerül. Az új útvonal 17,3 kilométeres szakaszából 11,6 kilométernyi egy- ben a leendő M8-as autópálya része lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!