Belföld

2007.10.03. 02:28

<u>Játékos válogatás</u>

<b>Várpalota</b> - Egy hónapos vidéki turnéra indul az Öko-Pannon Kht. interaktív kiállítását rejtő kamion, hogy szerepet vállaljon a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismeretterjesztésben. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-nap_temai/20071003_jatekos_valogatas"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Németh F. Bernadett

Az Öko-Pannon Kht. negyedszer rendezi meg az újrahasznosítási hetet. A korábbi években a rendezvény budapesti központi helyszínre összpontosult, ezúttal viszont országos programsorozatot szerveztek. Így az újrahasznosítási hétből újrahasznosítási hónap lett. A rendezvénykamion a városok közterületein parkolva egy-egy napig (délelőtt 10 órától este 18 óráig) várja az érdeklődő közönséget összesen 23 városban.


 A kamionon minden kipróbálható, megérinthető

Tegnap a kamion Várpalotára érkezett, ahol a város polgármestere, Németh Árpád nyitotta meg a kiállítást, s szólt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Az érdekes kiállítást sokan felkeresték. A kiállítás eszközeit a Csodák Palotája tervezői készítették, és adaptálták az újrahasznosítással kapcsolatos ismereteket érdekes és játékos kiállítási tárgyakba. 

A kamionon minden kipróbálható, megérinthető. A varázsdoboz, a térképes játék és a papírmerítés segítségével új ismeretekre tehetnek szert a látogatók a hasznosítással kapcsolatban, míg a számítógépes kérdezz-felelek teszteli a válaszadók tudását a szelektálásról. A mini hulladékválogató és mágneses szeparátor megmutatja, hogyan osztá- lyozzák, válogatják a szelektíven gyűjtött hulladékokat, a sorba rakó játékban pedig hasznosított másodnyers- anyagokat ismerhetünk meg. A golyós labirintus tudatosítja a szelektív gyűjtőedények színeit, ugyanakkor ügyességi feladatnak is kiváló.

Az utazó kiállításon bemutatják azokat a hulladékból készült ruhákat is, amelyeket az Öko-Pannon kampányában öt ismert személyiség (Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Tilla, Kásás Tamás, Szilágyi Tibor) viselt óriásplakátokon. A különleges kollekciót a kht. árverésre bocsátotta, hogy a befolyt összegből környezeti nevelési célokat támogasson. A három héten át tartó online licit során összesen 151 ezer forint folyt be, amelyet a kht. a gyermekek szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos oktatására fordít majd. A legtöbben Szilágyi Tibor ruhájára licitáltak, a legnagyobb összeget azonban Gryllus Dorka aludoboz estélyiéért adták a licitálók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!