Belföld

2007.10.17. 02:28

<u>Netrekész program a lemaradás ellen</u>

<b>Tihany</b> - Több mint félmilliárdos kezdőösszeggel indul a digitális világot kiszélesítő Netrekész program, jelentette be Kóka János gazdasági miniszter az Internet Hungary konferencia nyitónapján.

Tremmer Tamás

Ma új módon, új eszközökkel kell megtanulnia az egyénnek és a társadalomnak írni és olvasni - ez a digitális írástudás. Ennek elsajátítására a felgyorsult 21. században sokkal kevesebb időnk van, mint elődeinknek volt az írás, olvasás készségének kifejlesztésére - jelentette ki dr. Kóka János gazdasági miniszter a kedden kezdődött Internet Hungary konferencián. 

A felmérések szerint hazánkban 3,5 millió ember internetezik többé-kevésbé. A magyar felnőtt lakosság 57 százaléka digitálisan értetlen, vagyis nem tudják használni a világháló nyújtotta lehetőségeket. Pedig a digitális képesség óriási előnyöket nyújt.

A gazdasági miniszter a tihanyi konferencián bejelentette, a piaci szereplők, a kormányzat és a civil szféra összefogásával közösen elindítják a Netrekész programot. A piaci szereplők minden egyes forintjához a GKM újabb egy forintot tesz. Már a bejelentéskor mintegy 20 cég 252 millió forinttal jelezte részvételét.

A Miniszterelnöki Hivatal nyilvánosságra hozta az új médiapolitika alapjaira javaslatot tevő nemzeti audiovizuális médiastratégia vitaanyagát, jelentette be Sarkady Ildikó. Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke szerint az infokommunikációs társadalom hozzájárul a versenyképesség és a termelékenység növeléséhez is. A digitális világ már behálózza a mindennapjainkat, s számos meglepetést tartogat, fejtegette Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!