Belföld

2007.10.06. 02:26

<u>Tánc, zene, fiatalok</u>

<b>Veszprém</b> - Megkezdődött a Veszprémi Játékok nemzetközi gyermekművészeti fesztivál pénteken a Városi Művelődési Központban. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-nap_temai/20071006_tanc__zene__fiatalok"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Varga Róbert

A kilencedik alkalommal megrendezett fesztiválon hat ország (Kazahsztán, Lengyelország, Ukrajna, Szerbia, Oroszország, Magyarország) harminc városából nyolcszáz fellépő mutakozik be. Az idei eseményre Kamcsatkáról is érkeztek szereplők. Megyénket veszprémi és zirci fiatalok képviselik. A rendezvényen a próza kivételével szinte minden zenés, táncos műfajból kaphatnak ízelítőt a nézők.


Szinte minden zenés, táncos műfajból kaphatnak ízelítőt a nézők

A pénteki ünnepélyes megnyitón Domokos József producer és Natalia Nikitenko fesztiváligazgató mondott köszöntőt, majd nemzetközi zsűri előtt elkezdődtek a vesenyprogramok. A művészeti csoportok közöl többen szombaton fellépnek majd Gyulafirátóton, vasárnap pedig az idősek világnapja alkalmából délelőtt a veszprémi Honvéd stadionban. 

Ugyanezen a napon délután három órakor a légierő-zenekar vezetésével jelmezes belvárosi felvonulással köszöntik a szereplők az embereket, majd este hat órától a városi művelődési központban nagyszabású gálaműsorral búcsúznak el a megyeszékhelytől. A résztvevők hétfőn este a budapesti Stefánia-palotában is bemutatkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!