Belföld

2007.11.13. 03:27

<u>Új-Zélandról jön befektető</u>

<b>Várpalota</b> - Mintegy három és fél milliárd forintos befektetésről ír alá szerződést a jövő héten az önkormányzat a beruházó AHI Roofing képviselőivel - számolt be a hírről a New Zeland Herald.

Fröhlich András

A cikk szerint a Fletcher Building érdekeltségébe tartozó AHI Roofing - a világ egyik legnagyobb fém tetőfedő termékeket készítő vállalata - Várpalotán hajt végre húszmillió dolláros fejlesztést. A magyar város egy szlovén település ellenében nyerte el a beruházást. Mellettünk szólt, hogy a bérszínvonalunk alacsonyabb, mint a szomszédos államé.

Ezen túl a befektető kedvezőbb áron juthat hozzá az 5,4 hektáros területhez Várpalotán, mint Szlovéniában. A várhatóan 2009-re megvalósuló beruházás kezdetben száz embernek ad munkát, és évenként mintegy hatmillió tetőfedő elem gyártását tervezik. Az első ütem fejlesztései után a felületkezelés és a festés folyik itt, de később a fémlemezek préselését is ide szándékoznak telepíteni. 

A várpalotai gyár jelentőségét mutatja, hogy megnyitásával párhuzamosan bezárják az addig Nagy-Britanniában működő üzemet. Az újságcikk információit Németh Árpád, Várpalota polgármestere is megerősítette lapunknak, s hozzátette: a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén felhatalmazást kapott a szerződés aláírására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!