Belföld

2007.12.31. 03:28

Előzetesben a három tapolcai fiatal rabló

Tapolca (ma) - A bíróság döntése alapján letartóztatták azt a három fiatalt, akik szerdán este kiraboltak egy idős hölgyet a városban az Y házak közelében.

Mátételki András

Vallomásukból kiderült, szerettek volna tovább inni, tehát pénzt kellett szerezniük. Több áldozatot is kiszemeltek. Az egyik kocsmában kinéztek maguknak egy fiatal-embert, aki a szemük láttára nyert pénzt a játékgépen, ám kiderült, valahonnan ismerik. Ezután bementek a belvárosba azzal, hogy majd egy fér-fitól veszik el az értékeit. Innen útjuk az Y házakhoz ve-zetett, ahol egy fiatalembert néztek ki maguknak, de róla is letettek, mert látásból őt is ismerték. Elmúlt már este fél tíz, amikor a Juhász Gyula utcában megláttak közeledni egy magányos idős asszonyt, aki vesztére éppen akkor érkezett haza vonattal Miskolcon élő lányától.

A hölgy észrevette a három ifjút, s elővigyázatosságból a nyakába akasztotta kézitáskáját. A 17 éves Sz. G. a nyomába szegődött, míg a 18 éves Sz. B. és a 20 éves K. I. a tá-volból figyelték az utca forgalmát. A csapat legfiatalabb tagja az asszony mögé lépett, s hátulról leütötte. Az áldozat a földre zuhant, de nem veszette el az eszméletét - két kézzel kapaszkodott a táskájába. Támadója ekkor a karjába rúgott, majd kitépte a nyakából a táskát, amelyből később tízezer forintot vett ki, meg egy mobiltelefont, amit eldobott menekülés közben. A krimi érdekessége, hogy a tetthely közelében sétált egy házaspár, akik látták elfutni a fiatalt, de azt hitték, hogy siet a buszhoz. Ám amikor a kirabolt asszony kiáltásait meghallották, s újabb két fiatalember akart elrohanni mellettük, őket már megállították. Az ifjak azzal vágták ki magukat, hogy ők is üldözik a tettest, nekik semmi közük a bűncselekményhez. A rendőrség nagy erőket mozgósított, hogy elkapja a rablókat. A 17 éves kamasz eleinte mindent tagadott, de amikor az idős nővel szembesítették, megtört. Társai részben elismerték tettüket. A Veszprémi Városi Bíróság már szombaton délelőtt a rablással is alaposan gyanú-sított három tapolcai fiatal-embert letartóztatta harminc napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!