Belföld

2007.12.21. 03:28

<u>Átépített körforgalom</u>

<b>Veszprém</b>- A megye egyetlen dupla körforgalma a veszprémi, amely az átadása óta állandóan baleseti veszélyforrás volt, ezért átépítették.

Tremmer Tamás

A közútkezelő szakemberei megelégelték e veszélyes gócpontot. Kapóra jött nekik, hogy ennek szomszédságában épül a megyeszékhely új sportcsarnoka, ennek apropóján is átépítették a körforgalmat. Danyi József, a Magyar Közút Kht. veszprémi igazgatósága osztályvezetője a Napló érdeklődésére elmondta, az átalakítással érvényt kívántak szerezni a KRESZ előírásainak. Eszerint, aki a szélső sávban hajt be a körforgalomba, annak a következő kihajtónál ki kell mennie. Most a két sávot kis szigetekkel fizikálisan is elválasztották, így aki a szélső sávban hajt be a körforgalomba, nem is tud tovább-menni, kénytelen lesz a következő kihajtón elhagyni a körforgalmat.

A munkát még nem fejezték be teljesen. A körforgalom műszakilag kész, s az ünnepekre való tekintettel átadták a forgalomnak. Tavaszra marad a zöld táblák, a burkolat-prizmák kihelyezése, illetve ekkor újrafestik a burkolati jeleket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!