Belföld

2008.01.05. 03:28

<u>Szakad a fűzfői papír</u>

<b>Balatonfűzfő</b> - Több ok miatt lehetetlenné vált a Fűzfői Papírfeldolgozó Kft. működése, nincs meg a szükséges pénz az októberben leállított termelés újraindításához, és munkát sem tud biztosítani a cég a jövőben.

Halmos György

Erről értesítette levélben a cég ügyvezetője a munkatársakat. Több dolgozó is megkereste szerkesztőségünket, akik olyan értesítést kaptak december közepén, ami szerint január 14-ével előreláthatóan rendes felmondással megszüntetik munkaviszonyukat.

A dolgozóknak küldött tájékoztató szerint a Hazai Papír Kft. fizetési nehézségei miatt a Fűzfői Erőmű Kft. októberben leállította a teljes gőzszolgáltatást. Ezzel nemcsak a papírgyártás, hanem a fűtéshez szükséges gőz hiányában a papírfeldolgozóban a termelés feltételei megszűntek. 

Az E.ON szintén fizetési problémák miatt megszüntette a villamosenergia-ellátást, így a gyártógépek sem működhetnek. Az ügyben pénteken többször kerestük a Fűzfői Papírfeldolgozó Kft. ügyvezetőjét, aki jelenleg nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

A balatonalmádi munkaügyi kirendeltségen az után érdeklődtünk, hogy bejelentettek-e náluk elbocsátásokat, és ha igen, akkor a létszámleépítés hány dolgozót érint, milyen lehetőségük van elhelyezkedésre? Kérdéseinkre választ ígértek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!