Belföld

2008.03.10. 03:29

<u>A megye fele elment szavazni</u>

<b>Veszprém</b> - Megyénkben nem történt rendkívüli esemény a népszavazás alatt, tájékoztatta lapunkat dr. Zsédenyi Imre, a területi választási iroda vezetője.

Győrffy Árpád

Mint 21 óra után elmondta, az adatok mintegy 97 százalékának feldolgozása szerint megyénkben a szavazásra jogosultak több mint 51 százaléka ment el szavazni. Ez az arány az ország több más megyéjéhez képest jelentős aktivitást mutat. Ennél a feldolgozottságnál a kórházi napidíjjal kapcsolatos kérdésre 85,13 százalék volt az igen és 14,87 százalék a nem szavazatok aránya. 

Az orvosi vizitdíjnál 83,54 volt az igen és 16,46 százalék a nem szavazatok részesedése. A képzési hozzájárulásról szóló kérdésben pedig a választók 82,67 százaléka mondott igent 17,33 százalék nemet. Ennél a feldolgozottságnál mintegy ezer szavazat volt érvénytelen. 

A szavazókörök jelzése szerint 233 személyt utasítottak el a szavazásnál lejárt vagy hiányzó okmányok miatt, vagy mert az érintett nem szerepelt a névjegyzéken. Dr. Zsédenyi elmondta, a területi választási bizottság tegnap három kifogást tárgyalt, de bizonyítottság miatt mindhármat elutasította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!