Belföld

2008.04.29. 02:29

<u>Az élet pótolhatatlan</u>

<b>Balatonfűzfő</b> - Minden emberélet egyszeri és megismételhetetlen, elveszítése pótolhatatlan veszteség. Kosztolányi Dezső szavai főleg a munkában megrokkantak és elhunytak emléknapján csengenek élesen.

Tremmer Tamás

Különösen az ipari tevékenység rejt(ett) sok veszélyt magában. Sajnos manapság is előfordul, hogy munkahelyi balesetben életüket veszítik vagy súlyosan megsérülnek embertársaink.

Mindezt dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred polgármestere mondta a munkában megrokkantak és elhunytak emléknapján. Ezt elsőként Kanadában tartották 1984-ben. Az ENSZ 1996-ban karolta fel a kezdeményezést, s azóta szerte a világban április 28-án emlékeznek. A fűzfői ünnepségen a munkavédelmi hatóság is képviseltette magát.

Dr. Bóka István a költő, Kosztolányi Dezső sorait idézte: Minden emberélet egyszeri és megismételhetetlen fenség, elveszítése pótolhatatlan veszteség . Minden emberélet feldolgozhatatlan tragédia a hozzátartozók számára. Közös érdek a biztonságos, az egészséget nem veszélyeztető munkahelyek teremtése, hangsúlyozta.

Amikor egy cég olyan helyzetbe kerül, hogy újra el kell indulnia, célszerű visszatekinteni. A múlt ismerete nélkül nem lehet jövőt építeni, vélekedett dr. Bakonyi Árpád, a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója. E cég kezdeményezésére állították fel 2006-ban Szilágyi Bernadett alkotását. 

A Mementó az ipari balesetek áldozatainak állít emléket. Nem véletlen, hogy az ünnepséget is e szobornál tartották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!