Belföld

2008.04.28. 02:26

<u>Felvonultak a hegyre</u>

<b>Hegymagas</b> - Színpompás felvonulással zárultak vasárnap délelőtt a XVI. Szent György-hegyi napok keddtől tartó rendezvényei.

Varga Ibolya

A menetben a Badacsonyi Vinum Vulcanum borrend mellett több hazai borlovagrend ünnepi díszbe öltözött tagjai vonultak, s velük zenészek, táncosok, a vendégek és a szőlősgazdák. 

Az ország minden tájáról érkeztek a rendezvényre, és Tapolca finn, szlovén, valamint erdélyi testvérvárosainak képviselői is helyet kaptak az ünneplők között. A hegymagasi kultúrháztól a Lengyel-kápolnához menet megálltak pihenni és néhány korty bort elfogyasztani a Szászi-pincénél. 

A szabadtéri szentmisén megáldották a bort, a kenyeret és a gazdákat, akik búzát, szőlőt termesztenek. A műsorban a környékbeli együttesek mellett a testvértelepülések küldöttei is felléptek. 

Szombaton a hegy három borútját járták be az érdeklődők, mindegyikre száznál többen voltak kíváncsiak. Kora délután gazdatalálkozót tartottak, melyre sokan jöttek el annak ellenére, hogy szombaton munkanap volt. 

Öt csapat főzött bográcsban finom ételeket az embereknek, mindenki emléklapot kapott a finom falatok megkomponálásáért. A délutáni zápor vetett véget a sikeres szombati gazdatalálkozónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!