Belföld

2008.04.19. 02:28

<u>Mit akar az E.ON?</u>

<b>Balatonfűzfő</b> - Jogerőssé vált pénteken a fűzfői erőmű ellen indított felszámolási eljárás. A cég sorsa és a szolgáltatás egyelőre bizonytalan.

Tremmer Tamás

Nagy lendülettel látott munkához dr. Varga Jenő, a Vectigalis Zrt. elnök-vezérigazgatója, miután a bíróság tegnap jogerősen a részvénytársaságot bízta meg a Fűzfői Erőmű Kft. ellen folyó felszámolási eljárás levezénylésével.

Dr. Varga Jenő azonnal tárgyalásokba kezdett az érintettekkel, már tegnap találkozott a cég ügyvezető igazgatójával, a fűzfői polgármester asszonnyal, valamint az E.ON képviselőivel. 

A felszámolóbiztos elmondta, az eljárás során arra kell törekednie, hogy a hitelezők minél nagyobb mértékben hozzájussanak követelésükhöz. 

Ugyanakkor a cégnek szolgáltatási kötelezettsége van a lakosság, az ipartelepen működő üzemek felé, aminek az erőmű csak veszteséggel tudott eleget tenni. 

A ki nem fizetett számlák miatt viszont az E.ON elzárta az energiacsapot, tovább nem tudnak dolgozni. A felszámolás nehézsége az lesz, hogy ezt a két, egymással ellentétes érdeket kell kiegyensúlyozni .

A gyártelepi cégek és a Balaton uszoda, valamint a lakosság számára is kellemetlen helyzet megoldásának kulcsa az E.ON kezében van. 

Dr. Varga Jenő ezért haladéktalanul felvette a kapcsolatot a cég képviselőivel is, hogy mielőbb olyan megoldást találjanak, amely a legkisebb érdeksérelemmel jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!