Belföld

2008.04.09. 02:26

<u>Négy évre szól az új választás</u>

<b>Veszprém</b> - A koalíciós partnerek eddig csak az ágytól váltak el, az asztaltól nem, mert a zsíros állásokon még folyik az osztozkodás - állította egy tegnap esti veszprémi fórumon Stumpf István politológus.

Győrffy Árpád

A Századvég Alapítvány elnöke az Óvári Ferenc Baráti Kör és más civil szervezetek meghívására tartott előadást aktuális politikai kérdésekről a Simonyi iskolában. 


Rohanunk a forradalomba, állította Stumpf István politológus

Bevezetőjében cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy két nehéz helyzetbe került politikus, a szocialista messiás, Gyurcsány Ferenc és a pannon puma, Kóka János előre megbeszélt színjátéka zajlana. 

Szerinte mindenképp számítani lehetett a válsághelyzet kialakulására, ami most a kormányzásképtelenség rémét hordozza, mert az érintettek láthatóan nem hajlandók levonni a tanulságokat a népszavazás eredményéből.

Rohanunk a forradalomba, jelentette ki Stumpf István. Ez a koalíció már nem reparálható. A politológus nem hisz a szocialisták által emlegetett nyitott egypárti kormányzásban sem. Egy ilyen, morálisan elhasználódott miniszterelnökkel nem lehet két évet kihúzni, nem lehet rendeleti úton kormányozni akkor, amikor az élet minden területén felelős döntésekre van szükség. 

Olyan válság körvonalai bontakoznak ki, mint amilyen 18 évvel ezelőtt, amit csak egy új nemzeti összefogással, egy nemzeti egységkormánnyal lehet megoldani - hangsúlyozta az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere. 

Szerinte csak idő kérdése az előrehozott választás ki-írása. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy ilyen esetben is négy évre szólna az új kormány megbízatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!