Belföld

2008.04.07. 02:27

<u>Szeretetközösség</u>

<b>Óbudavár</b> - Az embereknek törekedni kell önmaguk megvalósítására, hogy kreatív személyiséggé váljanak, de ezzel együtt is közösségi embernek kell maradniuk - hangsúlyozta Márfi Gyula veszprémi érsek az óbudavári Schönstatt-központ képzőházának szombati felavatásakor.

Győrffy Árpád

A németországi Vallendar városka Schönstatt kollégiumából elindult katolikus megújulási mozgalom huszonöt évvel ezelőtt vert gyökeret Magyarországon. A kiindulási pontja és máig központja Óbudavár, ahol a vezető házaspár, Gódány Róbert és Ri-ta élnek. A mostanra rendszeressé vált egyhetes lelkigyakorlataikon évente közel 150 házaspár vesz részt gyermekeikkel együtt. Ifjúsági táborokat, hétvégéket is szerveznek. A lelkigyakorlatok többségét már erre felkészült házaspárok vezetik. Az egyre növekvő közösségi összejöveteleikhez helyre volt szükség. 

A saját adományaikból épített kápolnát Márfi Gyula három évvel ezelőtt szentelte fel. Közben szálláshelyeket is kialakítottak az apró faluban. A most elkészült háromszintes, összesen négyszáznyolcvan négyzetméter alapterületű épületben mintegy 16 család együttlétéhez tudnak lehetőséget biztosítani. A 70 milliós építési költség túlnyomó részét a közösség tagjai maguk adták össze, a töb-bit más adományokból fe- dezték. A szombati ünnepségen közel kétszáz család vett részt az ország minden részéből és a határokon túlról. A felszentelést megelőző ünnepi szentmisét a veszprémi érsek Robert Zollitsch freiburgi érsekkel közösen celebrálta. A misét követően Márfi Gyula a püspöki kar nevében Pro Caritate Christiana díjjal köszönte meg a német Tilmann Beller atyának a Magyar Schönstatt Családmozgalom megteremtéséért 25 éven át végzett munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!