Belföld

2008.04.22. 12:59

<u>Vádemelést javasolnak Tomcat ellen </u>

<b>Budapest</b> - Vádemelést javasol a rendőrség <em>Polgár Tamás</em>, a <em>Tomcat</em> bloggernevén elhíresült férfi ellen terrorcselekmény előkészülete miatt. Két társával szemben pedig közveszélyokozás előkészületéről szól a vádemelési javaslat.

nincs nev

Polgár Tamás ellen egy éve érkezett bejelentés, mert egy panelház liftjében valaki robbantásról hallotta beszélni a férfit. A lakásban, ahová ezután bement, később házi készítésű robbanóanyagokat találtak a rendőrök – közli az Origo. 

Polgárt ezután előzetes letartóztatásba helyezték, míg két társa szabadlábon védekezhetett. Először közveszélyokozás előkészületével gyanúsították őket, később Polgár ellen terrorcselekmény előkészülete miatt kezdtek nyomozni. 

A rendőrök szerint Polgár e-mailjei azt mutatják, hogy az anyagokat május 9-én egy fővárosi rendezvényen a tömegben, emberek között akarta felhasználni. Az anyagok ilyen jellegű, tömegben való felhasználása pánik okozására lett volna alkalmas - olvasható a rendőrség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!