Belföld

2008.06.20. 02:28

<u>Megkapják-e a pénzüket?</u>

<b>Veszprém</b> - Kíváncsian várjuk, mi lesz a Veszprém Arénához kapcsolódó szerződésekkel, és kiváltképp kíváncsiak vagyunk arra, hogy a veszprémi és Veszprém környéki alvállalkozók maradéktalanul pénzükhöz jutnak-e?

Varga Domokos Péter

A veszprémi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője mondta ezt el tegnap sajtótájékoztatón. Hartmann Ferenc közölte, kérdéseire a polgármestertől várt választ, nem egy többségében magántulajdonú vállalkozás vezetőjétől.

Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a polgármester nem győződött meg a válaszok valódiságáról, mert szerinte azok erősen retusált képet festenek a nyilvánosság számára. Cáfolja, hogy a generálkivitelezői szerződésben vállalt kölcsönös kötelezettségek teljesültek volna. 

Információik szerint a generálkivitelező kezdeményezte a korábbi szerződések felbontását, módosítását. Megerősítette, egy veszprémi alvállalkozó veszteséget szenved el a generálkivitelező és az EU-n kívüli alvállalkozó szerződésszegésre irányuló magatartása miatt .

Háromszázalékos járulékos költség valóban létezik, amely nem drágította a csarnokot, viszont olcsóbb lehetett volna, ha nem számítják fel. Változatlanul szeretnék tudni, ki látta el a nem EU-országbeli alvállalkozó pénzügyi képviseletét, mert a vonatkozó jogszabály alapján egyetemes felelősséggel tartozik.

Végezetül Hartmann Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a polgármesteri válaszból kiderül, a csarnok engedély nélküli építése 2006. november 6-ig tartott. Ez azért fontos dátum, mert október 13-án az új testület és az új polgármester letette az esküt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!