Belföld

2008.09.19. 02:27

<u>Régi témák napirenden</u>

<b>Veszprém</b> - <em>Dr. Liszi János</em>, a Pannon Egyetem egyetemi tanára, az egyetem volt rektora és az MKB Veszprém KC kapja az idén a Veszprém Megye Érdemrendet.

Győrffy Árpád

Az államkincstár lépésére utalva arra figyelmeztetett, hogy elmúlt már az az idő, amikor egy államigazgatási szerv kényekedve szerint dönthet ilyen ügyekben. A megyei pedagógiai intézet alapító okiratának módosítása kapcsán a szocialista frakció tagjai ismét bírálták a pedagógiai szakmai szolgáltatások kiszervezéséről a nyár elején hozott döntést. 

Kérdésre válaszolva Lasztovicza Jenő elmondta, hogy évente mintegy 10-15 millió forint megtakarítást eredményez a lépés, amire szerinte a kormány politikája kényszerítette a megyét. 

Pusztai István,
a szocialista frakció vezetője úgy vélte, nem takarékoskodásról, hanem a szolgáltatás átjátszásáról van szó. Szerinte nincs valódi lehetőség az elnök által említett összeg megtakarítására. Kérdés az is, hogy a szakmai szolgáltatás mennyire lesz majd elérhető a pedagógusok számára. Az előterjesztést végül a többségi fideszes frakció megszavazta, ahogy a többi javaslatot is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!