Belföld

2009.02.19. 03:27

Jól jön a közmunka

<b>Várpalota</b> - A Szociális és Munkaügyi Minisztérium közmunka-tanácsa úgy döntött, lehetőséget nyújt a téli közmunkaprogram meghosszabbítására.

Szabó Péter Dániel

Várpalota Kistérség Többcélú Társulása sikeresen pályázott, így március 31-éig folytatódik a program. A korábban, az alapprogramban már alkalmazott, regisztrált munkanélküliek foglalkoztatása folyamatos Várpalotán, Berhidán, Öskün, Tésen, valamint a munkaszervezetnél. 

Munkájukra nagy szükség van a hó- és síkosságmentesítés elvégzéséhez, valamint a szebb, élhetőbb környezet kialakításához. Ha nincs hó, akkor a települések takarítását, szépítését végzik: árkot tisztítanak, bozótot irtanak, karbantartják az utakat, megtisztítják a közjóléti erdőket az elszórt szeméttől. 

Az ügyviteli alkalmazottak a kistérségi munkaszervezetnél, illetve a berhidai polgármesteri hivatalban, valamint közintézményekben nyújtanak segítséget iratrendezés, illetve egyéb adminisztratív teendők formájjában.

- Reményeink szerint a programmal hozzájárulhatunk a munkanélküliség csökkentéséhez, az érintettek munka világába való visszavezetéséhez, valamint a szebb környezet, tiszta és rendes településkép kialakításához, hogy mind az itt élők, mind az ide látogatók jól érezzék magukat kistérségünkben - mondta el Németh Árpád, a társulási tanács elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!