Belföld

2009.04.24. 02:27

Osztrák kapcsolat - Habsburg Ottó segítségét kérik a csimpánzházhoz

Veszprém - Sok mindent láttam a világban, de a veszprémi létesítmények a legszebbekkel is felveszik a versenyt - mondta tegnap a veszprémi állatkertben tartott sajtótájékoztatón Habsburg Ottó.

Varga Domokos Péter

Az utolsó Habsburg-trónörökös Debreczenyi János polgármester meghívásának eleget téve látogatott Veszprémbe. A 96 esztendős vendéget a városházán fogadta Debreczenyi János.

Habsburg Ottó szólt arról is, örömmel tölti el, hogy ilyen szépen tud működni egy ország, amelyik a múltban annyit szenvedett, és amelynek a jelenben is óriási nehézségei vannak. 

Elismerését fejezte ki azért is, mert a veszprémiek az osztrákokkal együttműködve, a gnserndorfi állatkertből származó csimpánzokat szeretnének telepíteni az új majomházba. 

Ez példa lehet a világon, amely egyszer talán majd meg fog felelni az európai standardnak - hangsúlyozta a széles körben köztiszteletnek örvendő poltikus.

A délután folyamán Habsburg Ottó a városháza dísztermében találkozott az érdeklődő veszprémi polgárokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!