Belföld

2009.05.29. 08:00

Fontos a munkahely megtartása - Sem Vasban, sem Zalában nem fokozódott a képzések iránti érdeklôdés

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ adatai szerint a válság ellenére nem emelkedett a munkahely megôrzését segítô képzések iránti érdeklôdés. Eddig idén Vas és Zala megyében is csak egyetlenegy új munkahelyi képzést indítottak.

Szausev Xénia

Bár a képzések nagymértékben segítik a munkavállalók fejlôdését, a reginonális munkaügyi központ által feljegyzett adatok az elôzô évekhez viszonyítva nem tanúskodnak az érdeklôdés növekedésérôl. 

Míg 2006-ban 15 új munkáltató 45 fôt iskoláztatott be, 2008-ban csupán öt cég 9 dolgozója jelentkezett valamilyyen képzésre Zala megyében. 

Vas megyében négy évvel ezelôtt 15 munkáltató 125 alkalmazottat íratott be tanfolyamra, tavaly már csak 6 munkaadó gondolta úgy, hogy 37 dolgozójával csatlakozik valamely tanfolyamhoz. 

Idén eddig kettô zalai és 25 vasi munkavállalóval bôvült a munkahelyi képzésekben részt vevôk száma. Míg 2006-ban 15, 2008-ban öt, idén egy új képzés indult Zala megyében, addig Vas megyében 2006-ban 14, tavaly hat, idén eddig egyetlen tanfolyammal bôvült a képzési lista. 

Idén az egészségügyi oktatások, az elôzô években többek közt a gépkezelôi, vendéglátói és pénzügyi képzések voltak a legnépszerûbbek.

Ezek is érdekelhetik