Belföld

2009.05.21. 02:27

Képes megújulni

Veszprém - A honvédelem napja alkalmából ünnepi állománygyűlésen jutalmazta legjobbjait szerdán a Magyar Honvédség Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnoksága és az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred.

Szabó Péter Dániel

A csapatzászló, majd a parancsnok fogadását követően a légtérellenőrző ezred zenekarának klasszikusokat felvonultató műsorával indult a honvédelem napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlés a Hemóban.

- A csaták, a háborúk szükségességét illetően megoszlanak a vélemények, ám katonaként azt gondolom, hogy például az 1848-49-es szabadságharcnak nagy jelentősége van Magyarország és a Magyar Honvédség történetében. 

Ezért büszke vagyok arra, hogy Buda várának visszafoglalására emlékezve, 1992 óta a hősök előtt tisztelegve ünnepelhetjük meg a honvédelem napját - mondta el köszöntőjében Szűcs Pál mérnök ezredes, a légtérellenőrző ezred parancsnoka. 

- Nehéz helyzetben katonának lenni is nehezebb, márpedig az 1990-től átalakuló szövetségi politika, a sorkatonaság megszüntetése és a profi haderő bevezetése, valamint a mind szűkösebb honvédelmi költségvetés nehéz helyzetek sorát eredményezte. 

Folyton megújuló és megújulni képes erő mégis a Magyar Honvédség, amelyre a biztosan számíthatunk. Mi, veszprémiek is büszkék vagyunk katonáinkra, akik birtokában vannak a régi katonaerényeknek. Bátorság, hősiesség, elkötelezettség a nemzet iránt a XXI. században is. 

Ezekre az erényekre a civil életben is nagy szükség lenne manapság - hangsúlyozta megemlékezésében Porga Gyula alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!