Belföld

2009.07.16. 16:28

Hertha-meccs - Fegyelmi eljárás indul a Ferencváros ellen

Budapest - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékes bizottsága hivatalból fegyelmi eljárást indított a Ferencvárossal szemben a keddi, Hertha BSC elleni felkészülési mérkőzésen történt botránnyal kapcsolatban.

MTI

Erről a szövetség csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hozzátéve, hogy az MLSZ fegyelmi testülete várhatóan jövő keddi ülésén foglalkozik az üggyel.
    
Nyári Dezső, az MLSZ biztonsági bizottságának titkára elmondta: hosszas egyeztetést folytatott csütörtök délután a zöld-fehérek szakembereivel, s ennek eredményeképpen a klub szombati hármas tornáján már a Fradi Security Kft. biztosítja a meccseket. 

Az eredeti tervek szerint az újonnan alapított cég csak a bajnoki rajton debütált volna, ám az egyeztetés révén már a Sheffield United és a ZTE részvételével sorra kerülő három, egyenként 45 perces meccsből álló villámtorna biztosítását is elvégzi. 

A Fradi Security Kft. 200 fővel, azaz pontosan kétszer annyi emberrel ügyel majd a rendre, mint az egy kiemelt kockázatú találkozón általában szokásos.

*

A Hertha elleni meccs előtt hazai huligánok egy csoportja bántalmazta és palackokkal dobálta meg a vendéghíveket, akik közül hárman szenvedtek sérülést. 

Egyiküknek egy üvegpalack felsértette a homlokát, az erősen vérző sebet a csapatorvos varrta össze, másikuk orrtörést szenvedett, a harmadiknak pedig egy ujja tört el. 

A találkozó alatt sem volt zavartalan a rend, ugyanis a hazai ultrák a stadionban "Heil Hitler" és "Sieg Heil" kiabálással provokálták a berlini híveket, majd megpróbáltak betörni a szektorukba, sőt, később a sajtótribün előtt is felbukkantak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!