Belföld

2009.09.18. 07:37

A Fidesz ismét füllentett

Budapest (OS) - A Magyar Demokrata Fórum megdöbbenéssel olvasta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének nyilatkozatát, mely szerint állítólagos, a szlovák államnyelv törvényről szóló határozati javaslatukat az EP szeptember 17-ei házbizottsági ülésén az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójának képviselője leszavazta volna.

Kiss Nikolett

Megdöbbenésünk kisebbik oka a Fidesz ismételt füllentése, hiszen nem került ilyen határozati javaslat a házbizottság elé, így nem volt mit meg- vagy leszavazni. 

A súlyosabb ok viszont az, hogy ahelyett, hogy a fideszes EP képviselők a többi honfitársukkal összefognának az Európai Parlamentben és minden erejükkel egységre törekednének egy ilyen, a magyar nemzeti érdekek szempontjából fontos kérdésben, csupán a nyilvánosság előtti valótlan állításokra képesek. 

Ezzel a szégyenletes magatartással lejáratják saját magukat és rossz fényt vetnek az összes magyar képviselőre, komolyan ártanak közös érdekeinknek, végső soron pedig azok malmára hajtják a vizet, akik minden erejükkel igyekeznek megakadályozni az európai értékekkel ellentétes szlovák államnyelv törvény visszavonására tett erőfeszítéseinket.

Bokros Lajos szeptember 16-án tett javaslatára az EKR kezdeményezi, hogy az EP plenáris ülésén tárgyalja a szlovák államnyelv törvény kérdését. Ahhoz, hogy ez a vita létrejöjjön és ott a magyar érdekek kellő hangsúlyt kapjanak az szükséges, hogy egyetértésre tudjanak jutni az EP magyar képviselői. 

Kérünk tehát mindenkit, aki Magyarország érdekeit szolgálja, hogy józan, mértéktartó hangnemével és cselekvő hozzájárulásával segítse elő a plenáris vita megvalósulását és tartózkodjon a kisszerű pártpolitikai akcióktól.

Dávid Ibolya               Bokros Lajos
az MDF elnöke         az MDF EP képviselője
    
(Kiadó: Magyar Demokrata Fórum)
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!