Belföld

2009.09.04. 02:28

Hajnali rendőri portya

Pápa - Az utóbbi idők egyik legjelentősebb bűnügyén dolgoznak már hetek óta a pápai nyomozók. Tegnap több gyanúsítottat tartóztatott le a bíróság.

Mátételki András

Lapunk információját megerősítette Vida Gusztáv, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetője, miszerint kedden hajnalban nagyszabású akciót hajtottak végre a városban. 

Negyven rendőr egy időben több lakásban tartott házkutatást, összesen nyolc embert vettek őrizetbe. A rendőrség személyes szabadság megsértésének minősített esetével, sorozat jelleggel elkövetett vagyon elleni és más bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítja az ügy résztvevőit. A főhadnagy a nyomozás érdekére hivatkozva több részletet nem kívánt elárulni. 

Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy a nyomozás szálai külföldre is kiterjednek, továbbá, hogy a banda tagjai egyebek között emberkereskedéssel is foglalkoztak. 

Tegnap délután a veszprémi bíróságon és az épület előtt rendőrök vigyáztak a rendre, mert a gyanúsítottak rokonai átjöttek Pápáról, hogy, ha csak néhány pillanatra is, de láthassák a bíróság udvarán megbilincselt hozzátartozójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!