Belföld

2009.09.10. 02:29

Külföldre megy a tudás - Szakiskolások kötelező szakmai gyakorlaton

Veszprém - A megye 18 szakiskolájában kezdték meg a diákok a tanévet, ezzel együtt a szakmai gyakorlatukat. A szakmát tanuló fiataloknak a külföldi munkavállalás a legcsábítóbb. Vajon miért?

Gaál Julianna

A kétkezi munkának nincs meg a becsülete, a szakmai tudást sem anyagilag, sem erkölcsileg nem becsüli meg a társadalom - nyilatkozta a közelmúltban Kövécs Lajos, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a kézművestagozat elnöke. A diákoknak még mindig az érettségi a fő cél, emiatt bizonyos szakmából hiány van.

A Táncsics szakközépiskola tanműhelyében a másodéves asztalosok és a csőszerelők végzik a gyakorlatukat, mindannyian azt mondták, elsősorban az anyag szeretete vitte őket választott szakmáik irányába, de vonzó a külföldi munkavállalás is. 

Kiskora óta szeret dolgozni fával Tokár Ádám, aki annak ellenére válaszotta az asztalosszakmát, hogy a családjában senki nem műveli. Reichardt Norbert és Ádám is vállalkozni szeretne az iskola elvégzése után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!