Belföld

2009.09.15. 12:32

Lánglovagokat toboroz a főváros

Budapest - Tűzoltó toborzást tart a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP); a jelentkezők 20 hetes képzés után alapfokú tűzoltó szakképesítést szereznek, de csak eskütétel után vezényelhetik őket szolgálatra.

MTI

Az FTP a fluktuáció miatt hirdette meg toborzó akcióját, és a főváros 16 tűzőrségén első körben 40 tűzoltót tudnak alkalmazni - mondta kedden az MTI-nek Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság kommunikációs főosztályvezetője.
    
Az ezredes tájékoztatása a tűzoltónak legalább szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkező, 35 évnél fiatalabb férfiak jelentkezhetnek. Nekik egészségügyi, képzettségbeli és pszichológiai alkalmassági vizsgán is meg kell felelniük. Képzésük csak ezt követően kezdődhet el várhatóan január közepén.
    
Dobson Tibor tájékoztatása szerint az FTP teljes személyi állomány 1600 fő, ebből mintegy 1300 a vonulós tűzoltó. Az idén nyugdíjba vonult tűzoltók miatt mintegy 100 tűzoltóval kevesebb dolgozik a fővárosban, ezért várhatóan januárban újabb toborzást hirdetnek, és az akkor kiválasztott tűzoltók képzése márciusban elkezdődhet.
    
A mostani felvételi tájékoztatóra közel 400 fiatal jelentkezett. A kiválasztásuk kedden megkezdődött, amely szerda délelőtt egy újabb, 150 fős turnus tájékoztatásával folytatódik - mondta Dobson Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!