Belföld

2009.09.08. 16:59

Népszavazás a nők érdekében?

Miskolc - Több magánszemély népszavazást kezdeményez, mert bár szerintük nőnek lenni jó, ám Magyarországon, két évtizeddel a rendszerváltás után is kiszolgáltatottság, mellőzöttség, lemondás - közölte Novák Éva, a Nők a Pályán Egyesület elnöke az MTI-vel kedden.

MTI

Nem női szervezetek, hanem magánszemélyek kezdeményeztek népszavazást a nők érdekében, és amennyiben az Országos Választási Bizottság jóváhagyja a népszavazási kezdeményezésen feltett kérdést, megkezdik az aláírások gyűjtését - mondta Novák Éva.
    
A népszavazási íven a következő kérdés szerepel: "Egyetért-e ön azzal, hogy a nők méltó közéleti szereplése vállalásának elérése érdekében az európai parlamenti, az országgyűlési és a helyi önkormányzati választásokról szóló törvények egészüljenek ki olyan rendelkezésekkel, amelyek előírják, hogy csak olyan listát lehet bejelenteni, amelyen egymás után, váltakozva hol az egyik, hol a másik nemhez tartozó személyek szerepeljenek?"
     
A magánszemélyek által az Országos Választási Bizottsághoz benyújtott népszavazási kérelmet kedden benyújtották az Országos Választási Bizottsághoz - tette hozzá Novák Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!