Belföld

2009.10.09. 11:25

Egy fillér céltámogatást sem kapna az MTV

Budapest - Egy fillér céltámogatást sem kapna jövőre a Magyar Televízió (MTV), ha a parlament elfogadja a közmédiumok különjuttatásainak átrendezéséről szóló képviselői indítványt.

MTI

Az idei 9,4 milliárd forinttal szemben a 2010-es büdzsé tervezete már csupán 2,4 milliárd forintot irányzott elő az MTV közalapítvány támogatásához, de egy szocialista módosító indítvány a maradék összeget teljes egészében átirányítaná a Duna Televízióhoz.

A javaslat megfogalmazója, Jánosi György az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: a kisebbik közszolgálati televízióban "anyagilag meg kell erősíteni a közszolgálatiságot", márpedig ez az intézmény - szemben az MTV-vel - az utóbbi években nem jutott költségvetési céltámogatásokhoz.

Ezért javasolta azt - fejtette ki -, hogy az MTV-től elvenni tervezett összeg mellett a költségvetés általános tartalékából további 1,1 milliárd forintot rendeljenek a Duna Televízióhoz. Így az összesen három és fél milliárd forintot közszolgálati műsorok gyártására, közvetítési jogok vásárlására és műszaki fejlesztésekre fordíthatná a médium - jegyezte meg.

Az MTI úgy tudja, hogy a köztelevízió idei, hozzávetőleg 35 milliárd forintos büdzséje jövőre egynegyedével csökken a kormány és az MSZP-s javaslatok parlamenti elfogadása esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!