Belföld

2009.10.03. 12:28

Százmillióba kerülhet a bojkott

Ajka - Nem járt eredménnyel az a jószolgálati küldöttség, amelyik megpróbálta együttműködésre bírni az ajkai kistérség külön úton járó településeinek képviselőit.

Győrffy Árpád

A kudarcról a kistérségi társulás ülésén adott tájékoztatást Marton László somlóvásárhelyi polgármester, aki Bendes István körjegyző társaságában próbált szót érteni Pusztamiske, Kolontár és Borszörcsök képviselőivel.

Holczinger László, a társulás elnöke úgy vélte, meg kell nézni, milyen jogi lehetőség van a helyzet feloldására. Ha a három falu képviselői továbbra sem tárgyalják meg a kistérség szociális és közművelődési, közszolgáltatások közös végzésével kapcsolatos javaslatokat, akkor jövőre közel százmillió forint támogatástól esnek el. Ebből 54 milliót a szociális feladatok ellátására kaphatnának, több mint 30 milliót pedig a mozgókönyvtár-hálózat működtetésére.

Nyirád és Szőc már idén veszít egy-egymillió forintot a három falu képviselőinek bojkottja miatt. Az ülésen a polgármesterek jóváhagyták az első féléves gazdálkodási beszámolót.

Két esetben is elvetették, hogy a kistérség közös pénzéből finanszírozzák az önrészt a közmunkaprogramoknál. A többség úgy vélte, hogy mindenki fizesse maga az önrészt, a közösből inkább fejlesszenek, illetve tartalékoljanak a jövő évi nehezebb időkre.

(Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!