Belföld

2009.11.26. 07:39

MDF: az elnökség Bokros Lajost javasolja miniszterelnök-jelöltnek

Budapest - Bokros Lajost javasolja a párt miniszterelnök-jelöltjének az MDF elnöksége - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az ellenzéki párt közleményben.

MTI

Az MDF országos elnöksége legutóbbi ülésén egyhangú szavazással döntött így, a kormányfőjelölttel kapcsolatos végső döntést a párt országos választmánya legközelebbi tanácskozásán hozza meg.
   
A közlemény szerint "a populista, jövőt felélő társadalom- és gazdaságpolitika mára tönkretette az országot", ezt a helyzetet egyfelől "a szocialisták felelőtlen kormányzása, másfelől a Fidesz tartalmatlan és szélsőségesen érzelmi politizálása" idézte elő. Ezen két párt terméketlen szembenállása nyomán egyre erősödik a szélsőjobboldal - értékeli az MDF vezetése.
   
Rögzítik: Magyarországon a demokrácia, a szabadság és a társadalmi szolidaritásra épülő piacgazdaság megerősítésére józan, párbeszédre épülő közéletre van szükség, illetve ezeket az értékeket megerősítő programra, amely egyszerre mutat kiutat a válságból és biztosítja a tartós gazdasági növekedést.
   
Bokros Lajos személyében a Magyar Demokrata Fórum ilyen alternatívát kínál az országnak - zárul a közlemény.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!