Belföld

2009.12.11. 07:21

Szili: az MSZP-lista élén a megújulást jelképezőknek kellene lenniük

Budapest - Az MSZP országos listájának élén a megújulást jelképező személyeknek kellene állniuk - jelentette ki Szili Katalin szocialista politikus pénteken az MTV Ma reggel című műsorában.

MTI

Az országos lista első tíz-húsz helyén a személyi összetételnek olyannak kellene lennie, amely hitelesíti az új kiegyezés programját, egyben felvillantja az új kiegyezés politikájának lehetőségét - hangsúlyozta az Országgyűlés volt elnöke, amikor arról kérdezték, miért vetette le nevét az országos lista ötödik helyéről.
   
Leszögezte: lépését nem valamiféle személyi ellentét diktálta, hanem az, hogy ragaszkodik az elveihez. Szerinte az lett volna az elvszerű, ha az első helyeken azok szerepelnek, akik a megújulás, a remény politikáját jelképezik, a párt vezető politikusai pedig hátrébb, de még befutó helyre kerültek volna.
   
A maga feladatát Szili Katalin abban határozta meg, hogy az általa kezdeményezett Szövetség a Jövőért Mozgalom megszólítsa a társadalom baloldalát, lehetőséget adjon az MSZP szavazótáborából kikerült választóknak. Úgy vélte, megfelelő politizálással el lehet érni, hogy a jövő évi választáson olyan eredmény szülessen, amely nem teszi lehetővé, hogy egyetlen párt alakítson kormányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!