Belföld

2010.02.27. 18:50

Mesterházy: nemzeti modernizációra van szüksége az országnak

Rakamaz - A nemzeti modernizáció szükségességét és a demokratikus értékek megvédését hangsúlyozta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon.

MTI

A modernizációs kísérletek, amelyeket az eddigi kormányok - elsősorban a Horn-kormány - kezdeményeztek, azért nem kaptak társadalmi támogatást, mert ezeket mindig megszorító csomag "árnyékában" kellett végrehajtani - mondta országjáró kampánykörútján a szocialista politikus. 

Mesterházy Attila a helyi művelődési házban csaknem kétszáz ember előtt megtartott lakossági fórumon kifejtette: ez a "két dolog egymásra csúszott"; az emberek csak a megszorítások fájdalmát, valamint a modernizációból fakadó bizonytalanságot érezték, emiatt nem lehetett a kísérleteket befejezni.

Most van először lehetősége az országnak, hogy bővülő gazdaság mellett véghezvigye a modernizációt, de ezt a szociálisan igazságosságot figyelembe véve kell végrehajtani, a változás kedvezőtlen hatásait tompítani kell - jelentette ki. Kiemelte: ez egyben történelmi lehetőség, mert "ha ezen az úton végigmegyünk, akkor fogjuk beteljesíteni az emberek által a rendszerváltáskor áhított jóléti államot".

Mesterházy Attila beszédében kitért arra, hogy ma a demokratikus értékek újra védelemre szorulnak az országban. Vélekedése szerint megjelentek a szélsőséges gondolatok, amelyek "mérgezik és rombolják a magyar társadalmat". Aki ezt nem látja, az vak, vagy felelőtlen - jelentette ki a miniszterelnök-jelölt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!