Belföld

2010.03.29. 10:10

Az utolsó esély előtt - Jobbik-fórum Tapolcán

Tapolca - Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, EP-képviselő a Tamási Áron Művelődési Központban tartott fórumon leszögezte, hogy a mai helyzetből való kilábalásra ez a választás az utolsó lehetőségünk.

Tóth B. Zsuzsa

A szombat esti rendezvényre megtelt a művelődési központ, Szegedi Csanád és Dobó Zoltán helyi képviselőjelölt beszédét több esetben taps szakította félbe.

Dobó Zoltán arról beszélt, hogy programjuk megvalósításhoz mi jelenthetné a fedezetet. Mint mondta, elvük, hogy ki milyen arányban szeretne részesedni, úgy vállaljon részt az adózásból.

Beszélt az államadósság csökkentésének lehetőségéről, a nemzeti vagyon, a föld és a víz védelmének, visszeszerzésének, a képzett dolgozók megtartásának fontosságáról, a multik rendszabályozásáról, a segélyezési rendszer megreformálásról, amelyek mind pénzt hozhatnak. Szegedi Csanád szerint ha eddigi esélyeink csak egytizedével éltünk volna, svájci színvonalú lenne Magyarország.

A Fidesz és az MSZP az elmúlt húsz évben passzív és aktív hazaárulást végzett. Nem lesz ez egy egyszerű választás.

Hogy mi áll vagy bukik rajta? Az például, hogy eladják a termőföldet és a vizet, lásd például Kékkút esetét. Bevándorlókat telepítenek be, hogy megszűnjön létezni az ország.

A kilábaláshoz az utolsó lehetőség előtt állunk - mondta Szegedi.

A kérdésekre válaszolva hozzátette, hogy a cigányság problémáit kezelhetőeknek véli, aki nem dolgozik, ne kapjon segélyt.

Elképzelhetőnek tartja, hogy akár az uniós tagság alóli felfüggesztést is kérhetjük, amíg nem értik meg, hogy a magyar föld és víz nem eladó, valamint nem rendezik a határon kívüli magyarok helyzetét.

Tervezi a mozgalom a honvédelmi törvény felülvizsgálatát és az oktatás megreformálását. Leszögezte továbbá, hogy a győzelemhez a választópolgárok kellenek, de a Jobbik adott esetben nem hajlandó koalícióra lépni a Fidesszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!