Belföld

2010.03.30. 09:58

Dávid Ibolya: az MDF a kisebb államot akar

Budapest - Dávid Ibolya szerint az MDF az egyetlen olyan politikai erő, amelyik a kisebb államban látja a jövőt.

MTI

Az MDF elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: Bokros Lajos és az MDF programja "nem romantikus mesei elemekkel zsúfolt", hanem valódi problémákra, valódi megoldási javaslatokat fogalmaz meg.

Az MDF a felelős állampolgári gondolkodásban bízik - jelentette ki Dávid Ibolya, aki bemutatta az MDF "Csak az ország" kampányplakátját is.

A pártelnök szerint az állami beavatkozás növelése mellett érvelő pártok nemcsak a gazdasági kérdésekben gyakorolnának erős állami befolyást, hanem a szabad polgárok mindennapjaiban is.

Véleménye szerint a Fidesz már nemcsak az úgynevezett jobboldal kisajátítására törekszik, hanem az egész politikai rendszerre kiterjesztette az "egy a tábor, egy a zászló" hadüzenetet.

Az MDF az elmúlt napokban értette meg, mire vonatkozik a legnagyobb ellenzéki párt "Csak a Fidesz!" szlogenje: nem akarnak magukon kívül mást látni - fogalmazott.

Dávid Ibolya kiemelte: a Fidesz a múlt héten kétszer is a többpárti demokrácia ellen szavazott, amikor sem a Fővárosi Választási Bizottságban és sem az Országos Választási Bizottságban nem támogatta az MDF budapesti listáját.

A pártelnök hangsúlyozta azt is: a szocialista párt az első adandó alkalommal összefogott a Jobbikkal az MDF kiszorítása érdekében.

Dávid Ibolya annak kapcsán, hogy magánszemélyek megtámadták az MDF országos és budapesti listájának nyilvántartásba vételét is, azt mondta: "inkorrekt és cinikus játék" az, ami ma Magyarországon választási címszó alatt folyik. 

Soha ennyi beadványt nem készítettek, mint ami ezen a választáson csak az MDF-et érintette - közölte.

Azzal kapcsolatban, hogy a Legfelsőbb Bíróság hétfői döntése értelmében nem vették nyilvántartásba az MDF Nógrád megyei listáját, azt mondta: az MDF a jogértelmezéssel nem ért egyet, de tudomásul veszi a bíróság döntését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!