Belföld

2010.03.02. 15:51

KDNP-s jelölt lesz a választásokon Pálffy István

Budapest - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) színeiben indul a tavaszi országgyűlési választásokon Pálffy István televíziós műsorvezető - erősítette meg a kedden megjelent sajtóinformációkat Halász Zsuzsa, a párt szóvivője az MTI-nek. Pálffy István azt mondta, képviselőként a turisztika, a média és a sport területén szeretne tevékenykedni.

MTI

Mivel a parlamenti választásokra az egyéni helyekről már döntöttek, így Pálffy István országos vagy megyei listán indulhat el. 

A Blikk kedden írt arról, hogy a KDNP színeiben indulna a parlamenti választásokon a televíziós műsorvezető.

Pálffy István az MTI-nek kedden azt mondta: azért döntött a politikai szerepvállalás mellett, mert vannak olyan helyzetek, amikor az embernek oda kell állnia, azon értékek mellé, amelyeket civil állampolgárként vall. 

Magyarországon az elmúlt években olyan válsághelyzet alakult ki, hogy a mostani választásoknak különösen nagy tétje van. Hatékony kormányzás csak akkor valósulhat meg, ha minél többen, akik eddig másként támogatták, ezek mellé az értékek mellé állnak - mondta.

Hozzátette: azért a KDNP-t választotta, mert a pártban számos olyan politikus, barát és ismerős van, akikkel "évtizedek óta együtt mozdulnak, minden rezdülésük ugyanaz". 

Eddig az országot érintő kérdéseket megbeszélték baráti, ismerősi, értelmiségi körben, de most mindenkinek "munkát kell keresnie", hasznosítva az összegyűjtött szakmai tapasztalatait - fogalmazott.

Pálffy István azt mondta, leendő képviselőként a turisztika, a vidékfejlesztés a média és a sport területén kíván tevékenykedni. Konkrétumként említette a hungarikumokról szóló, készülő jogszabályt. Ha a törvény egyértelműen intézményesíti, melyek ezek, akkor kötelező bemutatásukat a médiatörvényben is lehetne rögzíteni - fűzte hozzá.

A műsorvezető elmondta, a televízió vezetésénél bejelentette, hogy országgyűlési képviselőjelöltséget vállal. A kampány alatt pedig fizetés nélküli szabadságra megy.    

A Magyar Televízió sajtóirodáján az MTI kérdésére kedden azt közölték: mindenkinek alkotmányos joga, hogy az országgyűlési választásokon választóként, illetve jelöltként részt vegyen. A Magyar Televízió tudomásul veszi Pálffy István döntését, aki mostantól szünetelteti műsorkészítői tevékenységét. 

A televíziós személyiség a Panorámát és a vasárnapi Ma reggel című műsorokat vezette.

Az MTV azt is közölte, hogy a Panorámát ezentúl Bombera Krisztina, a köztelevízió korábbi new york-i tudósítója vezeti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!