Belföld

2010.03.11. 14:11

Kuncze Gábor már nem tagja az SZDSZ-nek

Kuncze Gábor volt pártelnök már nem tagja az SZDSZ-nek, mert megszűnt a liberális párt szigetszentmiklósi alapszervezete, ahová a politikus annak idején belépett.

MTI

Solti Attila, a szigetszentmiklósi SZDSZ-szervezet volt elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, 2009 októberében döntött úgy a tagság, hogy feloszlatja magát.

Hozzátette: a szervezet tagjai kinyilvánították és tudomásul vették, hogy a helyi szervezet megszűnéséből adódóan a pártból is kilépnek.

Az MTI kérdésére Solti Attila azt mondta, hogy a párt alapszabálya szerint így Kuncze Gábor már nem tagja az SZDSZ-nek, mert ha a helyi szervezet megszűnik, akkor azzal együtt megszűnik a párttagság is.

Hozzátette, hogy az alapszabály szerint ilyen esetben egy hónapja van a tagnak arra, hogy más szervezetbe kérje felvételét, vagy egyéni tagságát meghosszabbítsa, de Solti Attila tudomása szerint Kuncze Gábor ezt nem kérte.

A volt szigetszentmiklósi elnök kijelentette, hogy a megszűnt pártszervezet tagjai együtt maradtak, és liberális egyesületükben tovább folytatják közéleti és kulturális tevékenységünket. Az egyesület munkáját Kuncze Gábor támogatja.

A volt pártelnököt az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!