Belföld

2010.04.06. 12:53

Bokros Lajos csütörtökön várja vitára a kormányfőjelölteket és az LMP listavezetőjét

Budapest - Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje továbbra is csütörtökön 11 órára várja a kormányfőjelölteket és az LMP listavezetőjét egy egyórás, nyílt programvitára - közölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke kedden az MTI-vel.

MTI

Az MDF elnöke közleményében a Lehet Más a Politika (LMP) felvetésére reagált, miszerint az LMP szakszóvivője, Scheiring Gábor gazdaságpolitikai vitára hívja Bokros Lajost, az MDF miniszterelnök-jelöltjét.

Az LMP szerint a vita alkalmat adna arra, hogy "Bokros Lajos végre megismerje az LMP gazdaságpolitikai programját", és világossá válna az LMP és az MDF gazdasági filozófiája, valamint a két közgazdász-generáció felfogása közötti különbség. 

Dávid Ibolya közleményében úgy fogalmaz: a pártok Fidesz-függősége miatt a múlt pénteki előzetes egyeztetés zátonyra futott, ennek ellenére Bokros Lajos változatlan készen áll a vitára.  

A Lehet Más a Politika (LMP) által kezdeményezett pénteki egyeztetésen - amelyen a Fidesz és a Civil Mozgalom nem képviseltette magát - az áprilisi választásra országos listát állított erők közül az MSZP, az MDF, a Jobbik és az LMP delegáltjai megállapodtak abban, közös levélben szólítják fel a listavezetők vitáján való részvételre Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. Másról viszont nem sikerült megegyezniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!