Belföld

2010.04.07. 10:51

Dávid Ibolya: a Fidesz elnökét meg kell állítani

Budapest - Az MDF őszintén úgy gondolja, Orbán Viktort, a Fidesz elnökét meg kell állítani - közölte Dávid Ibolya MDF-elnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Úgy fogalmazott, hogy az MDF a saját bőrén megtapasztalhatta, hogy milyen a fideszes demokrácia-felfogás.

Dávid Ibolya megemlítette, hogy Eötvös Mihály, az MDF alelnöke, aki március 23-án szüntette meg párttagságát, kedden azt közölte, a Fidesz-KDNP salgótarjáni országgyűlési képviselőjelöltjét támogatja az áprilisi parlamenti választásokon.

A pártelnök azt mondta: ha az MSZP őszintén úgy gondolja, hogy nagy a tét, és az országot meg kell menteni a Fidesz túlhatalmától, akkor válaszoljon arra a kérdésre, vajon miért fogtak össze a Fővárosi Választási Bizottságban a Fidesszel és a Jobbikkal, hogy törvénytelen módon megakadályozzák az MDF budapesti indulását.

Miért szavazott együtt az MSZP és a Fidesz pártdelegáltja az Országos Választási Bizottságban azt követően, hogy a bírósági döntések igazat adtak az MDF-nek? - folytatta Dávid Ibolya, aki arra is választ vár az MSZP-től: miért kötöttek frekvenciapaktumot a Fidesszel, amikor az ORTT-ben megszavazták egymás "pártrádióját".

Vajon miért akadályozta évekig az MSZP a Fidesszel közösen a Centrum-botrányt feltáró bizottság megalakulását, a fővárosi parkolás rendezését? - firtatta az MDF elnöke, aki a sajtótájékoztatón sms-ben küldte el kérdéseit Lendvai Ildikónak, az MSZP elnökének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!