Belföld

2010.04.11. 22:15

Dávid Ibolya lemond az MDF elnöki posztjáról

Budapest - Dávid Ibolya lemond az MDF elnöki posztjáról. A politikus ezt a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be a nyilvánosságnak vasárnap késő este.

MTI

Dávid Ibolya azt mondta, "súlyos vereségnek" tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak tulajdonított.

Mint fogalmazott: az elmúlt két hónapban nem beszélhettek programjukról, nem vidéki utakra jártak, hanem beadványokat írtak.

Arról is beszélt, hogy csalódottak; nem csak az objektív körülmények miatt érték el ezt az eredményt, hanem ők is hibát követtek el. "Én magam a saját felelősségemet is elismerem" - mondta, majd bejelentette lemondását.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: a választási eredmény mindig a győztest igazolja, az MDF ezért gratulál a választási győztesnek. A választás éjszakája akkor is a győztest igazolja, ha egy-két év múlva az élet nem ezt fogja tenni - tette hozzá.

Pénz, média nélkül ennyit tudott a Magyar Demokrata Fórum teljesíteni - közölte.

Dávid Ibolya búcsúzóul a győztesektől mértéktartást és visszafogottságot kért, az MDF tagoknak pedig megköszönte a munkájukat.

Amikor arról beszélt, hogy a veszteseknek azt üzeni, ma sírni kell, elcsuklott a hangja.

Véleménye szerint a holnapi nap az elemzésé lesz, a holnapután pedig az újrakezdés időszaka.

A sajtótájékoztató végén Dávid Ibolya egyetlen kérdésre sem kívánt válaszolni.

Dávid Ibolyán kívül a sajtótájékoztatóra felsorakozott még Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje, Herényi Károly elnökhelyettes, Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő, Debreczeni József képviselőjelölt, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag.

A tájékoztató végén az elnökség újból felment az emeletre, vasárnap már nem kívánnak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!