Belföld

2010.04.11. 22:33

Orbán: életem legnagyobb feladata előtt állok

Budapest - Felhőtlen az öröm, óriási a siker, de minden idegszálamon érzem, szívem mélyén pontosan tudom, hogy életem legnagyobb feladata előtt állok - mondta Orbán Viktor vasárnap éjjel 11 óra után a Fidesz Vörösmarty téri választási központjában.

MTI

A Fidesz elnöke szerint a feladat megoldható, de a rendkívüli feladat megoldásához szüksége lesz mindenkire, kivétel nélkül minden magyar emberre.

Úgy vélekedett: nagyszerű este volt, amelyen első szava a köszöneté. Hozzátette, soha ennyien nem dolgoztak, szorítottak, imádkoztak a változásért Magyarországon, mint ebben a választási kampányban.

Leszögezte: az eredmény történelmi, elsöprő akaratnyilvánítást jelent; de a győzelem nem a Fideszé, hanem Magyarországé.

Orbán Viktor szerint a magyar polgárok elkezdtek írni egy történelmi mondatot, olyat, amelyet 1956-ban, 1990-ben, felemelték a fejüket, ítéletet mondtak egy korszak felett; 1956-ben a kommunista diktatúra felett, 1990-ben a pártállami rendszer felett és a demokrácia mellé álltak, 2010-ben pedig a kudarcot vallott korszak felett és az egységet, a biztonságot választották.

Magyarország polgárai magukra, saját életükre, jövőjükre, Magyarország jövőjére adtak le szavazatot, és győztek, "legyőzték a reménytelenséget";  megmutatták, hogy Magyarország egységes, van benne erő, nagy dolgokra képes, munkát, rendet és biztonságot akar, Magyarország polgárai megmutatták a világnak, hogy ismét jó magyarnak lenni - közölte a pártelnök.

Úgy fogalmazott: "Magyarország felemelt fejjel tért vissza a történelem főutcájára". Meg kell mutatni magunknak és a világnak - fűzte hozzá -, hogy nem egyszerű fellángolás történt, hanem elszánt, kitartó akarat vezérelte a választókat.

A pártelnök mögött beszéde alatt felsorakozott Pokorni Zoltán, Szájer József, Martonyi János, Tarlós István, Pelczné Gáll Ildikó, Semjén Zsolt, Schmitt Pál, Balog Zoltán, Kósa Lajos, Áder János, Gyürk András.

Orbán Viktor előtt Szijjártó Péter szóvivő azt közölte, hogy a Fidesz megszerezte a szavazatok 52,7 százalékát és 206 mandátumot szerzett, a kormányzó képes többséghez pedig 194 kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!