Belföld

2010.05.19. 10:10

Bajnai: a kormány többet tett, mint amire vállalkozott

Budapest - Bajnai Gordon szerint a válságkezelő kormány tiszta lelkiismerettel, a magyar polgárok megértése és áldozatvállalása előtt fejet hajtva mondhatja: amire vállalkoztak, az elvégezték, sőt még többet is tettek. Az ügyvezető miniszterelnök arról is beszélt: példás nemzeti egység jött létre az árvízi védekezésben.

MTI

Bajnai Gordon, kormánya utolsó ülésén - amelynek eleje a sajtó számára nyilvános volt -, szerdán úgy fogalmazott: az országot jobb és stabilabb állapotban adják át a következő kabinetnek, mint ahogyan azt egy évvel ezelőtt átvették.

Emlékeztetett arra: egy évvel és egy hónappal ezelőtt arra vállalkoztak, hogy visszafordítják az országot az összeomlás felé vezető útról, de mindezt úgy, hogy megteremtik az ország tartós gyarapodásának alapjait, és egyben tartják a társadalom stabilitását biztosító nagy rendszereket.  Az elmúlt egy évben a kormány tagjai - az ország polgáraival közösen - az ország gátjain küzdöttek a gazdasági világválság árhullámai ellen - értékelte.

Bajnai Gordon úgy látja: az ország ma kifelé tart a válságból és régiós versenytársainál sok szempontból kezd újra jobban teljesíteni.

Az ügyvezető miniszterelnök megköszönte a kormány tagjainak - akik teljes létszámban jelen voltak az utolsó ülésen - a munkát, a kitartást és a helytállást, a magyar polgároknak pedig az áldozatvállalást, ami - mint mondta - lehetővé tette a kibontakozást a világgazdasági válságból.

Tájékoztatása szerint a kormány az utolsó ülésén két kiemelkedően fontos témát tárgyal meg: az árvízi védekezés legfontosabb feladatait, valamint a kormányzati átadás-átvételt.

Bajnai Gordon megköszönte az egész országnak az eddigi árvízi védekezést. "Példás nemzeti egység jött létre ebben a helyzetben" - jelentette ki.

Szavai szerint tűzoltók, rendőrök, önkéntesek és civilek vállvetve mentik a menthetőt, és tesznek meg mindent az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb katasztrófájának elhárításában és a kármentésben. 

Kiemelte: az államnak, így az ügyvezető kormánynak is az a dolga, hogy minden eszközt rendelkezésre bocsásson, ha kell, akár a hadsereg segítségét is kérje, mert nem nézhetik tétlenül a polgárok és vagyonuk fenyegetettségét.

Hangsúlyozta: ezért a kormány minden segítséget megad a védekezéshez és károk gyors, akadálymentes helyreállításához. Most ez a legfontosabb és legsürgetőbb feladat - szögezte le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!