Belföld

2010.05.12. 13:51

Balatonfüreden lesz a Média Hungary

Budapest - Idén a tihanyi Club Tihany helyett a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont ad otthont a Média Hungary-nek - jelentette be szerdán Budapesten Csermely Ákos, a rendezvény főszervezője.

MTI

A szervezőt képviselő ügyvédi iroda részéről Ruttner György elmondta: a Club Tihany részéről megítélésük szerint "egyoldalú szerződésbontás" történt. Szűcs Ákos, a Club Tihany Zrt. vezérigazgatója a nap folyamán viszont azt tudatta az MTI-vel, hogy a Média Hungary elnevezésű rendezvény szervezője annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése a helyszínként megjelölt Club Tihannyal.

Csermely Ákos a sajtótájékoztatón bemutatta azt az elektronikus levelet, amelyben a Club Tihany eláll a szerződéstől. Csermely továbbá egy titokzatos "harmadik félről" is írt a sajtótájékoztatón kiosztott közleményében. E tájékoztatás szerint a Club Tihany a konferencia megrendezésétől való elállása után "egyeztetést ajánlott egy titokzatos harmadik féllel, amely állítólag hajlandó lenne - bizonyos feltételek teljesülése esetén - mégis visszaadni a Média Hungary-nek a helyszínt".

A harmadik fél kilétét firtató újságírói kérdésre Csermely Ákos nem válaszolt. Elmondta: a rendezvény szervezését a Club Tihany értékesítési munkatársán keresztül bonyolította, de a Club Tihany állítása szerint ez a személy nem rendelkezik cégjegyzési joggal. Elmondása szerint a Club Tihany arra is hivatkozott, hogy "ugyanabban az időben egy másik szerződő fél a szállodát lefoglalta."

A Média Hungária Bt.-t képviselő Ruttner és társa Ügyvédi Iroda részéről Ruttner György ügyvéd ismertette: a május 18-19-i konferencia után döntenek arról, hogy kártérítési pert indítanak-e a Club Tihany ellen. A Média Hungary a hazai médiumok egyik legnagyobb szakmai tanácskozása - idén az eddig ismert adatok szerint elvben 1200 meghívott képviseltetné magát. Az idei, tizenötödik konferencia mottója a tervek szerint a következő: "Kritikus tömegek".

 

OLDALTÖRÉS: Club Tihany: nincs szerződés a Média Hungary rendezőjével

 

 

 

Club Tihany: nincs szerződés a Média Hungary rendezőjével

A Media Hungary című rendezvény szervezője annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése a helyszínként megjelölt Club Tihannyal - közölte Szűcs Ákos, a Club Tihany Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-vel.

A vezérigazgató közleményében emlékeztetett rá: a Média Hungária Bt. évek óta szervezi a magyar sajtó több napos találkozóját a Club Tihanyban. 

A Club Tihany mindenkor készséggel állt és áll a magyar sajtó rendelkezésére, hogy képviselői olyanokkal cseréljenek eszmét, akikkel más körülmények között nem találkoznának - tette hozzá. 

"Csakhogy a Média Hungária Bt. és annak vezetője, Csermely Ákos, visszaélve a résztvevők tekintélyével és médiabeli súlyával - annak ellenére, hogy elég magas részvételi díjat már beszedett - igen felelőtlenül nem kötött szerződést a rendezvényre. Annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése és arra az időre más már leszerződött a Club Tihannyal" - írta Szűcs Ákos.

Csermely Ákos az MTI megkeresésére azt mondta, telefonon nem nyilatkozik, délután azonban sajtótájékoztatót tart.

Május 18-19-re hirdették meg a Media Hungaryt, a hazai médiumok szakmai tanácskozását; az idei, tizenötödik konferencia mottója: Kritikus tömegek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!