Belföld

2010.07.05. 15:21

Kaszával, késsel támadt egymásra két család Faddon

Szekszárd - Kaszával, baltával, késsel támadt egymásra két család vasárnap Faddon, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

MTI

Az eset előzménye az volt, hogy egy 15 éves faddi fiú szóváltás után az utcán bántalmazott egy 18 éves, szintén helybeli fiatalembert, aki könnyebb sérüléseket szenvedett - tájékoztatott Buda Bernadett, a szekszárdi rendőrkapitányság sajtóreferense.

Ezt követően a sértett hozzátartozói átvonultak a bántalmazó fiú házához, ahol kérdőre vonták, majd a két család egymásra támadt; a fiatalkorú kaszával, mások késsel, baltával próbáltak elégtételt venni egymáson.

A súlyosabb konfliktust a helyszínre érkező körzeti megbízott akadályozta meg, később rendőri erősítés állította helyre a rendet. A történtek óta folyamatos járőrszolgálatot tartanak fenn a Tolna megyei településen.

A kapitányság nyolc embert hallgatott ki, a 15 éves fiút súlyos testi sértés kísérletével, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

Buda Bernadett közölte: a fiú ellen több bűncselekmény, köztük rablás miatt folyik büntető eljárás. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásának indítványozását, a szekszárdi városi ügyészség azonban ezt nem látta indokoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!