Belföld

2010.08.13. 09:03

Jegyellenőrzés közben karmolt egy nő Miskolcon

Napló - Megkarmolta a jegyellenőrt egy mezőnagymihályi nő Miskolcon, miután megpróbálták ellenőrizni a menetjegyét - tájékoztatott a rendőrség pénteken.

MTI

Az eset csütörtökön történt a miskolci népkerti buszmegállóban, ahol a szolgálatot teljesítő jegyellenőrök arra kértek egy járműről leszálló középkorú nőt, hogy mutassa meg a jegyét. Az utas erre nem volt hajlandó, sőt megkarmolta az elé álló jegyellenőrt, aki megpróbálta visszatartani őt - közölte Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.
A miskolci rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást a 30 éves mezőnagymihályi nővel szemben - tette hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy a büntető törvénykönyv (Btk.) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja - a taxisok, a mentőszolgálat tagjai, az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok, a tűzoltók, a nyilvántartásba vett egyház tagjai és a szociális munkások mellett - a tömegközlekedés dolgozóit is.
A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetője (alapesetben) három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!