Belföld

2010.10.03. 20:53

Politológusok az LMP és a Jobbik szerepléséről

Budapest - Az LMP esetében az országos hálózat hiányával, a Jobbikot tekintve pedig a közhangulat megváltozásával indokolták a két párt a vártnál gyengébb választási szereplését politológusok vasárnap a Hír Televízió műsorában.

MTI

Manchin Róbert, a Gallup Intézet európai igazgatója kiemelte: ahhoz, hogy az LMP profi párttá váljon, arra lenne szüksége - ami a Jobbiknak egyébként megvan -, hogy vidéken széles aktivista hálózattal rendelkezzen.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet szakmai vezetője közölte: a Jobbik szempontjából "igen rossz eredmény született", a pártnak nincs mire büszkének lennie, és szerencséje van azzal, hogy Tiszavasváriban sikerült polgármestert adnia. A párt választási eredményét azzal magyarázta, hogy "megszűnt a proteszthangulat". Ez büntette országosan is a Jobbikot - tette hozzá.

Manchin Róbert ehhez kapcsolódva megjegyezte, hogy a Jobbik nagyon erős szimbolikus üzenetekkel próbált meg operálni, ám a Fidesz ezt nagyon gyorsan "leszerelte" azzal, hogy olyan törvényjavaslatokat nyújtott be, amelyek a Jobbik követeléseit is megtestesítették.

Mráz Ágoston Sámuel kitért arra: a kormányt megerősítette a szavazás, az MSZP-nél pedig vélhetően megkezdődik majd a "felelőskeresés".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!