Belföld

2010.10.22. 13:42

Rendőri segítséggel költözött ki irodájából Esztergom volt polgármestere

Tatabánya - A polgármesteri irodából való kiköltözés közben elállta Meggyes Tamás volt esztergomi városvezető autójának útját Tétényi Éva, a város új polgármestere és a bútorokat látva számon kérte tőle az önkormányzat tulajdonát - állítja közleményében a helyi Fidesz-frakció elnöke, Steindl Balázs.

MTI

Tétényi Éva az MTI érdeklődésére elmondta, a Fidesz frakció tagjai, élükön Steindl Balázzsal - aki korábban Meggyes sofőrje volt - bútorokat cipeltek ki a volt városvezető irodájából. Ő lement a portáshoz és megkérte, állítsa meg az autót, majd megkérdezte a gondnoktól, hogy készült-e leltár. Igenlő válasza után a portás a járművet kiengedte az udvarról, tehát nem felel meg a valóságnak, hogy ő az autót feltartóztatta.

A polgármester hozzátette, az autót Meggyes Tamás élettársa, Búzásné Zimon Andrea vezette, aki a városszépítési osztály vezetője és az esetet a személyes szabadság korlátozásának tartotta. Ezért kihívta a rendőrséget. Az egyenruhások rögzítették a bejelentő és a tanúk adatait, majd távoztak.

Meggyes Tamás, Esztergom volt fideszes polgármestere korábban országgyűlési képviselői munkájára hivatkozva közölte: nem adja át antik bútorokkal berendezett irodáját, később pedig személyes holmijának elszállítására kért haladékot. A volt polgármester egy időben szinte beköltözött a hivatali szobájába, mert válófélben volt és épülő házát felgyújtották.

A választásokon Tétényi Éva a szavazatok kétharmadával nyert a várost tíz éve vezető Meggyes ellen. A volt polgármester bekerült a testületbe, és a Fidesz nyerte mind a tíz egyéni választókörzetet. A Fidesz-frakció sajtótájékoztatón nyilvánította ki együttműködési szándékát, azonban sem az alakuló, sem a következő ülésen nem választottak alpolgármestert és olyan előterjesztéseket fogadtak el, amelyek a polgármester összes jogkörét elvonják.

Tétényi Éva kijelentette, hogy a jegyző által is kifogásolt, a jogszabályokkal ellentétes rendeletet nem írja alá, az így nem lép hatályba, és törvényességi felülvizsgálatért a megyei közigazgatási hivatalhoz fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!