Belföld

2010.10.03. 20:54

Tarolt a Fidesz-KDNP, részsikerek a többi pártnál

Budapest - A legtöbb településen győztek az esélyesek, a megyei közgyűlésekben tarolt a Fidesz-KDNP, miként Budapesten is esélye van a közgyűlési abszolút többség megszerzésére.

MTI

Budapesten Tarlós István lett az új főpolgármester, Miskolcon szoros küzdelemben a fideszes Krizai Ákos megelőzte az eddigi polgármestert, az MSZP-s Káli Sándort. Debrecenben - immár negyedszer - győzött Kósa Lajos (Fidesz), Szegeden a szocialista Botka László megőrizte pozícióját. Pécsett is Páva Zsolt (Fidesz) marad a polgármester, miként Győrött Borkai Zsolt (Fidesz).

Demszky Gábor, Budapest leköszönő főpolgármestere gratulált Tarlós Istvánnak. Közleményében úgy fogalmazott: Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet, és képes arra, hogy a pártérdekek fölé helyezze a fővárosiak érdekeit.

Budapesten a legtöbb kerületben, tizenkilencben fölényes Fidesz-KDNP győzelem született. A szavazatok 88 százalékos feldolgozottságát tekintve a XI. kerületben Hoffmann Tamás (Fidesz) megelőzte Molnár Gyulát (MSZP), az eddigi polgármestert. A XIII. kerületben viszont a szocialista Tóth Józsefet immár ötödik alkalommal választották meg polgármesternek. A XIX. kerületben Gajda Péter (MSZP), a XX. kerületben Szabados Ákos (MSZP) szintén győzhet  szoros küzdelemben, a XXIII. kerületben Geiger Ferenc (Civil Egyesület) lehet a polgármester.

Tiszavasváriban Fülöp Erik (Jobbik) nyerte a polgármesteri címet fideszes vetélytársa előtt. Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke MSZP-s jelöltet előzött meg Mátraverebélyen, az LMP-s országgyűlési képviselő, Ivády Gábor pedig Ivád régi-új polgármestere lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!