Belföld

2011.01.24. 17:44

Keresik a magyar dal idei fővárosát

Budapest - Idén is pályázat útján keresi a magyar dal fővárosát a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft.; a felhívásra március végéig várják a jelentkezéseket - tájékoztatták az MTI-t hétfőn a szervezők.

MTI

A magyar dal fővárosa címre olyan települések pályázhatnak, ahol az önkormányzat, a helyi civil szervezetek és cégek közösen vállalják, hogy politikamentesen, a lehető legtöbb embert és zenei műfajt megmozgatva ünnepelik a magyar dal napját.

A közlemény szerint a pályázati felhívást a napokban valamennyi önkormányzat megkapta, de az a www.magyardalnapja.hu honlapon is elérhető. A kiírók nemcsak részletes programtervet, de a lehetséges helyszínek alapos bemutatását, és a minél szélesebb együttműködést is bemutató pályázatot várnak minden jelentkezőtől. A magyar dal tavalyi fővárosa, Eger a 2011-es címért is indulhat, újra bizonyítania kell azonban alkalmasságát.

A pályázatok beérkezésének határideje március 25., majd a neves zenészekből álló zsűri április 5-ig hozza meg a döntést.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján rendezték meg, a tavalyi eseményen már országszerte 33 helyszínen csaknem 60 ezer látogató ünnepelt. A szervezők szándéka szerint a magyar dal napját minden év szeptemberének második vasárnapján tartják meg.

Az egész napos program szervezői tavaly hirdették meg először a magyar dal fővárosa elnevezésű pályázatukat, a címet 2010-ben Eger nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!