Belföld

2011.04.16. 13:00

Szabadlábon a Szebb jövőért egyesület őrizetbe vett tagjai

Megszüntette a garázdaság miatt indított eljárást a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen a Debreceni Városi Bíróság szombaton, és azonnali hatállyal szabadlábra helyezte őket.

MTI

A rendőrség előző nap Hajdúhadházon állította elő, majd vette őrizetbe az öt férfit, akik szórólapokat osztottak és aláírásokat gyűjtöttek a városban arról, hogy a lakosság támogatja-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai a városban maradjanak.
 Deli Tímea bíró indoklásában elmondta: nem minősül szabálysértésnek az, amit az eljárás alá vont személyek tettek.
Az érintettek és védőik tudomásul vették a bírósági végzést, a rendőrhatóság képviselője fellebbezett, ezért az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság hoz jogerős ítéletet.


Belügyminisztérium: a rendőrség fellebbezett a "járőrözők" elleni eljárás megszüntetése miatt

A rendőrség nem ért egyet a Hajdúhadházon őrizetbe vett "járőrözök" elleni  szabálysértési eljárás bírósági megszüntetésével, és fellebbezést nyújtott be az ügyben - közölte a Belügyminisztérium szombaton az MTI-vel. "A fekete egyenruhában, provokatívan fellépő emberek félelmet keltenek a helyi cigányságban, amely egy jogállamban elfogadhatatlan" - tartalmazza a tárca közleménye, amely szerint a Belügyminisztérium fenntartja azt az álláspontját, hogy a Hajdúhadházon "járőröző" szervezet tagjai elkövették a garázdaság szabálysértését.
A rendőrség benyújtotta fellebbezését, mert nem ért egyet a bíróság döntésével - közölte a tárca.
Szombaton megszüntette a garázdaság szabálysértése miatt indított eljárást a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen a Debreceni Városi Bíróság, és azonnali hatállyal szabadlábra helyezte őket.
    A rendőrség előző nap Hajdúhadházon állította elő, majd vette őrizetbe az öt férfit, akik szórólapokat osztottak és aláírásokat gyűjtöttek a városban arról, a lakosság támogatja-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai továbbra is a városban maradjanak.
Deli Tímea bírónő indoklásában elmondta: nem minősül szabálysértésnek az, amit az eljárás alá vont személyek csináltak.
 Rámutatott, hogy hárman nem tagjai a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek, s civilként gyűjtötték az aláírásokat, ketten pedig a bíróságon bejegyzett, "törvényesen működő egyesület alapszabályában foglaltaknak megfelelően jártak el, ami a bűnmegelőzésről, a rendőrséggel való együttműködésről szól".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!