Belföld

2011.07.25. 11:17

Sár zúdult több falura

Több településre jelentős mennyiségű hordalék zúdult a vasárnap esti esőzés nyomán Hőgyész térségében, ahol a vasúti közlekedés jelenleg is szünetel.

MTI

Döbrököz, Kurd, Csibrák egy részét a közeli domboldalakról érkező sár öntötte el, Csibrákon az iskola és az óvoda épületéből is a tűzoltók segítségével távolították el a sarat - közölte Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel.
   
Dúzson több száz köbméternyi hordalékot vitt magával a csapadék - mondta Ignácz János, a 285 fős falu független polgármestere, hozzátéve, hogy a Béke utcát csaknem egy kilométer hosszan borította el a sár és a homok; az úttestet a közútkezelő már járhatóvá tette, a házak eltorlaszolt bejáratai elől a lakók takarítják el a hordalékot. A falu központjában 35-40 centiméter magasan áll a hordalék.
   
A hömpölygő víz Kurd és Döbrököz között mintegy 300 méter hosszan kimosta a zúzott követ, és nagy mennyiségű hordalékot, gallyat hordott a vasúti pályára. Szakály és Kurd között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
   
A MÁV korábban hétfő délre ígérte a pálya helyreállítását, a társaság legutóbbi közleménye szerint azonban kedd hajnalig kell korlátozásokra számítani. Továbbra is autóbuszok szállítják az utasokat Szakály-Hőgyész és Kurd között. Az átszállások miatt az utasoknak 40-50 perces késésre kell számítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!